Koji frižider odabrati? No Frost vs Neo frost tehnologija frižidera i zamrzivača

Koji frižider odabrati? No Frost vs Neo frost tehnologija frižidera i zamrzivača

Koliko puta dnevno otvorite frižider? Da li Vas svaki put dočeka neprijatan miris pa biste da zatvorite vrata prije nego da uzmete željenu namirnicu? Problem sa mješanjem mirisa u frižideru nema ko nije osjetio (bukvalno osjetio), a rijetko ko zna pravi uzrok nastajanja tog čudnog mirisa. Sigurno se pitate kako da se zauvjek riješite ove neprijatnosti. Problem rješavaju No Frost i Neo Frost tehnologije frižidera i zamrzivača.

Rješenje su frižideri sa dvostrukim sistemom hlađenja i bez stvaranja ledenih naslaga. Pitate se kakve to veze ima sa neprijatnim mirisom? U nastavku vam detaljno objašnjavamo u čemu je tajna.

NoFrost i NeoFrost kombinovani frižideri su uređaji nove generacije sa posebnom tehnologijom bez stvaranja naslaga leda. Dakle, kod uređeja sa ovom tehnologijom nema otapanja i skidanja leda sa unutrašnjih zidova. Sa ovim frižiderima zaboravićete na čekanje da se led otopi kako biste nastavili sa čiščenjem. Baš zbog ove mogućnosti ovi frižideri štede električnu energiju.

No Frost Tehnologija – Bez zadržavanja mirisa i stvaranja leda

Ekonomičnost je velika prednost ovih uređaja jer troše manje energije nego obični frižideri gdje su naslage leda prisutne pa je potrebno više energije da se postigne zadovoljavajući stepen hladnoće i pravilno raspoređivanje hladnog vazduha. Što je deblji “ledeni zid” to uređaj troši više struje i zauzima više prostora za odlaganje namirnica. Kako NoFrost i NeoFrost uređaji ne stvaraju naslage leda zaboravićete na dugotrajno otapanje istog a čišćenje nikad neće biti lakše. Takođe još jedan bitan aspekt NeoFrost tehnologije je i sprečavanje isušivanje voća i povrća, i čuvanje njihove vlažnosti i do 95% optimizovanom cirkulacijom vazduha između polica i spratova.

Znamo da Vam ovo super zvuči. Ako ste bar jednom čistili frižider ili zamrzivač znate kakav je to problem. Nikom ne prija čišćenje po nekoliko sati tokom kojih su namirnice izložene sobnoj temperaturi pa postoji pretnja da se pokvare ili izgube prvobitni kvalitet.

Svi volimo da su nam namirnice u frižideru uvijek svježe zato ovi frižideri zaslužuju posebno mjesto u svačijoj kuhinji. Tehnologija NoFrost i NeoFrost omogućava strujanje vazduha u frižideru na optimalnom nivou tako da se vlažnost zadržava unutar uređaja što doprinosi da namirnice ostaju sveže. Ovo je posebno bitno sada u ljetnom periodu kada skladištimo veće količine voća i povrća i želimo da zadržimo njihovu svežinu što duže.

Koja je razlika između NoFrost i NeoFrost tehnologije?

NeoFrost se razlikuje po naprednijoj tehnologiji hlađenja koja može biti do dva puta brža od NoFrost tehnologije hlađenja. Ono što posebno izdvaja NeoFrost uređaje je posebni sistem hlađenja vazduha u delu frižidera i zamrzivača tako da se vazduh ne miješa, a hlađenje postaje efikasnije. Ovo je glavna razlika i ono što čini NeoFrost tehnologiju za stepen iznad NoFrost.

NoFrost frižider ima jedan sistem za hlađenje dok NeoFrost ima dva odvojena sistema za hlađenje. Jedan se nalazi u dijelu frižidera a drugi u zamrzivaču tako da nema mešanja vazduha.

Odvojen protok vazduha znači da se mirisi ne mješaju. Pored ovog filiteri za prečišćavanje vazduha eliminišu neprijatne mirise pa se i smanjuje mogućnost da određene namirnice poprime miris drugih.

Sa NeoFrost tehnologijom hlađenje je i do dva puta brže – Brzo hlađenje je svima potrebno u ljetnjim mjesecima kada želimo da se sok ili voda što pre ohlade. NeoFrost tehnologiji potrebno je duplo manje vremena da Vaš omiljeni napitak postane hladan.

Kod NeoFrost frižidera nema dodatnog isušavanja namirnica jer vazduh iz NeoFrost zamrzivača ne dopire do frižidera već se zadržava i kruži u zamrzivaču gdje je temperatura niža zbog same prirode uređaja.

Vlažnost vazduha u NeoFrost frižiderima doseže i do 95% vlažnosti što čini namirnice svežim bez dodatnog isušavanja. Protok vazduha uz specijalnu tehnologiju kruži između polica i kutija tako da dopire u
svaki ugao frižidera podjednako.

Ako ste u potrazi za novim frižiderom vrlo moguće da ćete se susresti i sa nazivima Less Frost ili Frost Low. Ove oznake predstavljaju rashladne uređaje koji u dijelu za frižider ne stvaraju led (isto kao i tehnologija NoForst i NeoFrost) dok u dijelu zamrzivača stvaraju skoro pola manje leda, otuda i ovakvi nazivi.

Nadamo se da smo vam dočarali prednost ove nove tehnologije hlađenja i predstavili na pravi način razliku između NoFrost i NeoFrost uređaja. Njihove performanse su za svaku preporuku prije svega zbog sistema hlađenja ali i olakšanog održavanja koje, priznaćete, svima znači.

Prednosti NoFrost i NeoFrost tehnologije

Bez stvaranja leda u dijelu frižidera i u dijelu zamrzivača – Razlika između ovih i ostalih frižidera je što vremenom ne stvaraju ledenu površinu na unutrašnjim dijelovima kako kod frižidera tako i kod zamrzivača gdje
naslage kod tradicionalnih uređaja iste vrste mogu da budu i debljine nekoliko centimetara. Razlikuju se od samootapajućih frižidera po tome što se kod NoFrost frižidera i NeoFrost frižidera uopšte ne zadržava led i
voda. Samootapajući frižideri regulišu kada je potrebno da se frižider otopi i kod svakog otapanja rastopljene naslage se odlažu u posebnu posudu namjenjenu za skupljanje vode. Kod ovih frižidera potrebno je da vodite računa da se posuda ne izlije.

Štedi energiju (A ili višeg energetskog razreda) – Upravo prva i osnovna prednost NeoFrost kombinovanih frižidera, tehnologija koja ne stvara led, troši manje energije pa mjesečni računi za struju mogu biti osjetno
manji.

Lakše održavanje – Čišćenje ovih frižidera je olakšano, nije potrebno čekanje da se led otopi već možete odmah nakon što ste ispraznili frižider i zamrzivač da krenete sa čišćenjem pa samim tim čišćenje je brže.

Namirnice ostaju svježe – Dobro upakovane namirnice mogu ostati svježe mnogo duže u poređenju sa standardnim frižiderima. Kretanje vazduha i održavanje vlažnosti sprečava isušavanje namirnica, ovo se najviše
odnosi na voće i povrće, čineći ih svježim kao da ste ih upravo kupili. Poželjno je čuvanje u posudama namenjenim za čuvanje ovih namirnica.
Bez lepljenja zamznutih namirnica – Verovatno vam je poznata situacija kada se jedna kesa zalijepi za drugu pa ih jedva odvojite ili u još gorem slučaju izvadite obje da se otope. Još jedna situacija koja se dešava
jeste da se inje nakupi na zamznuto voće ili povrće pa prilikom topljenja izgube ukus kakav želimo da imaju. Ovo se neće dešavati u NoFrost ili NeoFrost zamrzivačima jer sistem za hlađenje radi tako da hladan
vazduh prodire kroz naređane namirnice i ne dozvoljava njihovo lepljenje i skupljanje ledenih djelića na njih.

Specijalne posude i pregrade za čuvanje hrane – Obično ovakvi frižideri imaju posebno namenjene pregrade i posuđe za čuvanje namirnica što dodatno doprinosi očuvanju njihovog kvaliteta ali i uštedi prostora i
izbegavanju miješanja različitih mirisa.

Princip rada i dodaci samootapajućih frižidera

Cijena – Cijena ovih frižidera jeste veća u odnosu na druge uređaje iz ove kategorije. Cijena kod ovih uređaja opravdava kvalitet tako da njihova kupovina znači dobra investicija za vašu kuhinju i bezbrižno čuvanje namirnica.

Izbor ovih frižidera nije lak, postoji mnogo modela različitih proizvođača sa sličnim ili istim performansama. Pre kupovine odredite prvo budžet namenjen za kupovinu frižidera, zatim veličinu, u ovom slučaju zapreminu frižidera itd. Naravno vodite se veličinom vaše kuhinje ali i potrebe za namirnicama koje imate. Za velike porodice svakako su veći frižideri prihvatljivija opcija jer nude više prostora za čuvanje hrane.

 

Nadamo se da smo vam dočarali prednost ove nove tehnologije hlađenja i predstavili na pravi način razliku između No Frost i Neo Frost uređaja. Njihove zajedniče osobine su odraz savremene tehnologije koja doprinosi zdravijem načinu života, ali i olakšanom održavanju koje, priznaćete, svima nama znači. Znamo da je cijena bitan faktor prilikom kupovine,  ali složićete se da se ovakvi uređaji ne kupuju svaki dan i da njihovo trajenje i kvalitet opravdava cijenu. Evo i kratke računice, ako podijelite cijenu uređaja sa prosječnom godinom korišćenja frižidera pa taj iznos podijelite sa 12 mjeseci dobićete neočekivano mali iznos koji faktički mjesečno izdvajamo za ovakve uređaje. I ne zaboravite, frižider je jedini uređaj u vašoj kući koji neprestano radi.

Share this post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


has been added to your cart.
Checkout