Zašto je aspirator neophodan u kuhinji

Zašto je aspirator neophodan u kuhinji

U kuhinji provodimo najviše vremena tokom dana ili bismo bar tako željeli. Uvijek jedna od omiljenih prostorija u kući. Svi volimo opojan miris kuvanja i prženja hrane, ali sve dok se zadrži samo u kuhinji i van soba (kada se miris hrane uvuče u odjeću, nastaje užas, što i svi znamo). Neki su već riješili ovaj problem kupovinom aspiratora, a neki se vjerovatno još uvek predomišljaju. Možda i i niste svjesni svih prednosti posedovanja aspiratora u kuhinji.

1) Doviđenja neprijatnim mirisima – prvi razlog zašto je aspirator nešto što postaje nužno. Prženje, kuhanje… Hrana se širi po cijeloj kući ili stanu. To je poprilično užasno ako je u pitanju mali stan i onda svi dotični mirisi stignu i do spavaće sobe i drugih prostorija. Aspirator će eliminisati sve te mirise i ispravanja, plus, donekle će i odeću poštedeti mirisa.

2) Nema vlage i kuhinjski elementi su očuvani – ovako, tokom kuhanja ili prženja hrane dolazi do gomile isparavanja koje se kondenzuje i nastaje vlaga. Većina nameštaja u kuhinji je od drveta. Jeste da je premazana raznim lakovima i zaštitnim slojevima, ali nakon nekog vremena ova vlaga polako počinje da nagriza ivice i uvlači se u samo drvo. Što je još gore, većina ovog „drvenog“ nameštaja“ je od iverice, pa nastaje još veći haos. Police polako počinju da se raspadaju od ispravanja i dolazi do neizbežnog – kupuj nove kuhinjske elemente.

3) Estetika i kompaktnost – većina aspiratora danas izgleda odllično; estetski veoma privlačno i može veoma lepo da se uklopi uz ostale kuhinjske elemente. Super je što je izbor stvarno veliki, pa tako, na primer, može da se odabere samostalni aspirator bijele boje ili ugradni aspirator za manje kuhinje. Postoje još i ostrvski i poluugradni. Zavisi od toga šta ko voli i kakva mu je kuhinja (naravno, i od dubine džepa), ali je srebrna varijanta aspiratora najčešće najljepši izbor. Kao ovaj FAVORIT aspirator sa staklom srebrne boje koji nije mnogo skup, lepo izgleda i veoma je efikasan.

4) Mirisna odeća – možda malo glupo zvuči, ali ovo je jedna od bitnih stavki. Ovo se pogotovo odnosi na one koji žive u manjim stanovima ili garsonjerama (posebno ako prostorije nisu odvojene vratima). Dosta veliki problem je ako volite da kuhate, a sušite veš u toj prostoriji. Odjeća užasno upija miris kuhanja i prženja, pripreme hrane uopšte. A ako nemate aspirator ili drugi način da se provjetri, može se desiti da kolega na poslu prokomentariše da neko miriše na pasulj. Ili štagod se našlo u šerpi prijethodnog dana.

5) Odličan za male prostore – Uz već navedeno, aspirator je dobra varijanta ako kuhinja ili bilo koja druga prostorija ne može da se provjetri često, odnosno ako stan nema mnogo prozora ili dobru ventilaciju. Za ovakve stanove su dobri i ugradni aspiratori jer štede na prostoru.

Mnogi vjerovatno misle da je aspirator tu samo da upija mirise, ali to sa sobom povlači i ostale stvari, kao ove navedene. Svakako je dobra investicija za one koji su primorani da provode dosta vremena u kuhinji ili jednostavno vole da kuvaju. Onda, što da ne?

Pogledajte TRIOMAX PONUDU ASPIRATORA OVDJE za svačiji džep.

Preuzeto sa tehnomagazin.rs

Share this post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


has been added to your cart.
Checkout