Bolognese od puretine
Još jedan bolognese recept koji vam se možda svidi
Prodinstajte narezani luk sa posoljenim mljevenim purećim mesom na maslinovom ulju 5 min. Zalite sa vinom i pustite da se dinsta dok vino ne ispari
-
Dok se meso dinsta naribajte mrkvu i ubacite u tavu kada alkohol ishlapi. Podlite vodom samo da prekrije dno.
Nakon 10 min dodajte sos od rajčice. Stavite lovorov list, bosiljak, čajnu žličicu šečera, zdrobljeni češnjak i korijander u prahu u sos. Pustite 10 min da se kuha. Ako počne zagarati samo dodajte malo vode.
Stavite špagete da se kuhaju u proključalu zasoljenu vodu. Kuhajte koliko piše na kutiji zatim dobro ocijedite.
Kada se umak skuha umiješajte 2 jušne žlice ricotta sira. Ubacite špagete unutra i dobro promiješajte.
Posluživanje
Servirajte sa naribanim parmezan sirom.
Sastojci
3 osobe
- 3 x čajna žličica maslinovo ulje
- glavica crveni luk
- 2-3 mrkva
- 500 g mljeveno pureće meso
- 1 dcl bijelog vina
- 500 ml sos od rajčice
- 3 češnja češnjak
- 2 čajne žličice korijander mljeveni
- sol, papar, šečer
- lovorov list
- 1 mala chili papričica
- 2 jušne žlice ricotta sir
- 240g špagete br.3
Najbolje spremati na našim Ferre šporetima :
Komentariši