Bolognese od puretine

Bolognese od puretine

Još jedan bolognese recept koji vam se možda svidi

Prodinstajte narezani luk sa posoljenim mljevenim purećim mesom na maslinovom ulju 5 min. Zalite sa vinom i pustite da se dinsta dok vino ne ispari

  • Dok se meso dinsta naribajte mrkvu i ubacite u tavu kada alkohol ishlapi. Podlite vodom samo da prekrije dno.

    Nakon 10 min dodajte sos od rajčice. Stavite lovorov list, bosiljak, čajnu žličicu šečera, zdrobljeni češnjak i korijander u prahu u sos. Pustite 10 min da se kuha. Ako počne zagarati samo dodajte malo vode.

    Stavite špagete da se kuhaju u proključalu zasoljenu vodu. Kuhajte koliko piše na kutiji zatim dobro ocijedite.

    Kada se umak skuha umiješajte 2 jušne žlice ricotta sira. Ubacite špagete unutra i dobro promiješajte.

    Posluživanje

    Servirajte sa naribanim parmezan sirom.

    Sastojci

    3 osobe

    • 3 x čajna žličica maslinovo ulje
    • glavica crveni luk
    • 2-3 mrkva
    • 500 g mljeveno pureće meso
    • 1 dcl bijelog vina
    • 500 ml sos od rajčice
    • 3 češnja češnjak
    • 2 čajne žličice korijander mljeveni
    • sol, papar, šečer
    • lovorov list
    • 1 mala chili papričica
    • 2 jušne žlice ricotta sir
    • 240g špagete br.3

    Najbolje spremati na našim Ferre šporetima :
    F5C04E3 - W

    plinski sporet

    ferre 819 km

     

 

 

Share this post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


has been added to your cart.
Checkout