Kako izabrati fen za kosu ?

Kako izabrati fen za kosu ?

Lijepa i zdrava kosa je nešto što svaka žena želi i čime se ponosi! Samo mi znamo koliko nas bujna, sjajna i zdrava kosa čini da se osjetimo ljepšima.

Sem njege u vidu šampona, balsama, redovnog šišanja – moramo voditi računa i o fenu kojim sušimo kosu u našem domu. Šta je sve potrebno da znate kako biste izabrali fen koji odgovara Vašem tipu kose ?

1. Snaga
Ukoliko kupujete fen preko 2000 W (koji je za profesionalnu upotrebu) raspitajte se kako da ga koristite. To su fenovi velike snage, i nemojte ga primicati dlaci bliže od 10cm. Ukoliko Vam je kosa suva i oštećena, nemojte paliti fen na najveći stepen toplote. Idealna snaga za kućnu upotrebnu fena je između 1800 W – 2000 W.

2. Jonska tehnologija
Dugo je statički elektricitet bio nuspojava feniranja, a naelektrisana kosa kvarila je frizuru. Savremeni fenovi s jonskom tehnologijom riješili su i ovaj problem. Oni ispuštaju negativne jone, koji neutrališu pozitivno naelektrisane jone koji oblažu dlaku i tako sprječavaju nastajanje elektriciteta. Osim toga, negativni joni koje ispušta fen privlače čestice vlage iz vazduha i tako kosu štite od isušivanja. Počnite da koristite ovakav fen i, nakon nekog vremena, primijetićete da vam je kosa sjajnija.

3. Dodaci
Difuzeri su veoma korisni. Pomoću njih možete lakše da oblikujete kosu. U zavisnosti od toga za koju su frizuru namijenjeni, postoje difuzeri za oblikovanje lokni, kao i oni uski, koji usmjeravaju vazduh i sprječavaju da se kosa razleti. Oni su dobri za sve vrste feniranja, kao i za sušenje kose navijene na viklere. Neki fenovi imaju i opciju „turbo“, što je izuzetno korisno kad ste u gužvi i kad vam je potrebno brzinsko sušenje kose. Opcija „cold“ dobro dođe za sušenje kose koja je inače suva i oštećena, pa topao vazduh može još više da joj šteti.

4.AC profesionalni motor 
Glavna tajna profesionalnih fenova je u AC motoru – motoru koji se koristi pretežno u frizerskim salonima jer je kreiran tako da može da radi čitav dan, a da se ne pregrije. Pomoću njega kosa se brže suši, on se manje zagrijeva pa više nećete morati da strepite od pregrijavanja fena tokom sušenja kose i čekanja da opet „proradi“.

U našoj raznovrsnoj ponudi možete pronaći kako i manje, putne fenove, tako i jake fenove za profesionalnu upotrebu. Svu ponudu možete pogledati u našoj online prodavnici

https://triomax.ba/kategorija/mali-kucni-aparati/fenovi/

Share this post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


has been added to your cart.
Checkout