Špagete sa paradajzom, bijelim lukom i bosiljkom ( posno ) uz Favorit
Za pripremu sosa za špagete sa paradajzom, bijelim lukom i bosiljkom zagrejte pola ulja u posudi dodajte sitno isečeni bijeli luk i pržite ga na tihoj vatri dok ne poprimi žutu boju.
Paradajz oljuštite i isjecite na kockice (da lakše oljuštite paradajz prelijte ga vrelom vodom), pa ga dodajte bijelom luku i nastavite krčkati sos na tihoj vatri samo da se sjedini. Začinite sos sa bosiljkom, soli i biberom, kratko krčkajte i sklonite.
U veću šerpu stavite vodu i so da provri, kad voda provri dodajte preostalo ulje i stavite špagete (možete koristiti i integralne špagete) da se kuvaju. Gotove špagete tople poslužite sa sosom od paradajza, bijelog luka i bosiljka, po želji možete ih posuti i narendanim sirom.
- špagete 400 g
- paradajiz 600 g
- beli luk 6 čl
- bosiljak 10 g
- ulje 125 ml
- so 1 kk
- biber 0.5 kk
Naša preporuka za šporet :
ELEKTRIČNI SPORET FAVORIT CC 600 IF
preuzeto sa :
Erecepti.com
Komentariši