MOTOR NA BATERIJE Y-MB9958- R/B/Y

112,50 KM

  • Dostupne boje: Plava, Crvena i Žuta
  • LED svjetla
  • USB
  • Muzika
  • Brzi punjač
  • Najkvalitetnija baterija

Kako izabrati siguran i kvalitetan auto na akumulator za dijete

Kako djetetu izmamiti najveći osmijeh na lice? Autićem kojeg može samo voziti! Auti za djecu jedan su od najboljih poklona. No, prije nego ih kupiš, važno je dobro se informirati, ali i poznavati svoje dijete. Da bi ti to bilo lakše, pripremili smo najvažnije stvari koje moraš znati.

Godine i snaga motora

Izbor električnog auta za djecu najviše će ovisiti o dobi i motornim sposobnostima tvojeg djeteta. Kupiš li presnažan auto, tvoje bi se dijete moglo osjećati nelagodno, a to svakako nije cilj. S druge strane, kupiš li auto koje je dijete preraslo, dosadit će mu nakon dvije vožnje. A to isto nije cilj.

Iako se dječjih autića može naći za gotovo sve uzraste, do 3 godine ipak postoje kvalitetniji oblici zabave od samostalne vožnje u autu. Tako razmišljaju i proizvođači pa ćeš najčešće naići na oznaku za djecu od 3 i više godina.

U tom uzrastu dijete je dovoljno razvilo svoje motorne sposobnosti i reflekse te je sposobno upravljati ovakvim autićem. Auti za djecu dobi 3-4 godine najčešće dolaze sa 6V baterijom koja omogućuje brzine oko 3 km/h. Taman dovoljno da djetetu bude zabavno, a da ostane sigurno.

Ako je tvoje dijete fizički ipak malo naprednije od svojeg uzrasta, razmisli o autićima s motorom od 12V. Oni će ići do maksimalno 5,5 kmh i sigurno će biti izazov za dijete.

Za djecu od 5 i više godina, preporučujemo autiće sa snagom motora 24V koji postižu brzine do 10 kmh. To su već velike brzine za djecu i zato je potrebno da dijete bude dovoljno razvijeno za uživanje u njima. Za nešto plašljiviju djecu i auto od 12V će biti i više nego dobar. Jednostavno, sve će ovisiti o željama djeteta. A tko ga poznaje bolje od tebe?

Sigurnost i roditeljsko upravljanje

Sigurnost je sve. Uvijek. I uvijek mora biti na prvom mjestu. U autima za djecu pogotovo. Zato je važno da poštuješ sva uputstva  proizvođača, ali i da pratiš svoj osjećaj. Već smo rekli da ti najbolje poznaješ svoje dijete i možeš pretpostaviti na kojoj brzini će mu biti ugodno, a od koje će imati noćne more.

Također je važno da pripaziš na kakvim terenima vozi. Neki auti namijenjeni su samo za unutarnju vožnju, po parketima, tepisima i slično, a to su prvenstveno vozila za one najmlađe do 2 godine starosti.

Roditeljsko upravljanje je također važan sigurnosni detalj. Činjenica da se u bilo kojem trenutku možeš spojiti i preuzeti kontrolu nad autićem bitna je koliko god dijete bilo napredno ili samostalno.

Prije nego bezbrižno prepustiš upravljanje vozilom svom djetetu, pobrini se da shvati kako se upravlja ovim autićima. Iako su jednostavni za svladati, nije na odmet biti na dodatnom oprezu i ‘pripremiti teren’. Želiš li dodatno zaštititi svoje dijete, možeš mu staviti standardnu zaštitnu opremu kao da će voziti bicikl. Dakle, kaciga i štitnici za laktove, ako se slučajno autić prevrne.

Izgled i dizajn

Ovdje je situacija prilično jednostavna. Auti za djecu mogu imati samo jedno sjedalo, iako neki imaju i dva pa dijete u svoj bolid može ubaciti i najboljeg prijatelja. Često su takvi auti vjerna replika stvarnih automobila pa ako tvoje dijete zna sve marke napamet, sigurno će biti presretno dobije li službenu verziju Mercedesa ili drugog omiljenog proizvođača.

Održavanje

Nakon što kupiš autić svom djetetu, preostalo ti je redovito ga održavati. Srećom, ne moraš ga voziti na servis, provjeravati ulje i vodu, točiti benzin i raditi ostale zabavne stvari koje radiš sa svojim pravim automobilom. Ali ipak bi bilo dobro s vremena na vrijeme baciti pogled na njega.

Prva stvar na koju moraš paziti je baterija. Kako govorimo o akumulatorskim autima, tako će bateriju povremeno trebati napuniti. U uputama koje dobiješ s autićem sigurno će pisati koliko vremena možeš voziti na jednom punjenju pa ćeš lako izračunati kada je vrijeme za punjenje.

I na motor možeš tu i tamo baciti pogled. Ako se nakupilo prašine ili prljavštine, lagano je prebriši sa suhom krpom. Usput provjeri jesu li sve žice i dalje dobro spojene. Tako ćeš uvijek znati da je auto 100% siguran za tvoje dijete.

Dodatne informacije

Težina 21 kg

Recenzije

Još nema recenzija.


Budi prvi koji će recenzirati “MOTOR NA BATERIJE Y-MB9958- R/B/Y”